Артикул: Gordiy
Виробник: Україна
Декор: мальована
Для кого: для чоловіків
Лік: Гордій
Основа: дерево
Розмір (ДхШхВ): 300x150x18 мм
Наявність: Є в наявності
1070 грн

Кількість

Заказати в 1 клік
Ми передзвонимо Вам і уточнимо деталі

Ікона Гордій - мудрий наставник та помічник у прийнятті важливих рішень. Мученик Гордій - християнський святий, що народився в часи жорстокого гоніння віруючих. У тий період відбувалася справжня релігійна війна. Багато людей добровільно із честю віддавали своє життя, щоб увіковічнити свої переконання та захистити право піти в дім Господа нашого з вірою на устах. Багато хто поплатився за це, пройшовши через страждання, жорстокі тортури та показову страту. Серед них був і Гордій, який отримав у результаті благочестя та справжнє щастя потрапити в Царство Небесне, нарівні з іншими великомучениками, а образ його, згодом, став чудотворним.


Життєвий шлях Святого Гордія

 Народився Гордій у Кесарії Каппадокійській, звідки й отримав своє друге ім'я. Сім'я його була досить заможною, щоб дати дитині пристойну освіту. Досягнувши потрібного віку, хлопець вступив на службу. Він чесно виконував свій військовий обов'язок. За свою хоробрість йому вдалося отримати звання центуріона. Але, оскільки, батько й мати його відкидали язичництво як таке, то з ранніх років навчали сина вірити, у справжнього Бога. Зрештою йому довелося відмовитися від посади військового сотника, бо вона йшла всупереч його ідеалам.

 

У 4 столітті, Римською Імперією правив тиран-імператор Лікіній, який всіляко утискував дух християн, забороняючи читати проповіді учнів Христа, їх Євангелія, говорити про Бога на людях, дотримуватися постів, здійснювати обряди та інше. Усі піддані мали виконувати те, що вкаже їм господар, почитати зображення римських богів, часто приносячи їм жертви. За непокору могли страчувати навіть жінок, старих людей та дітей, кат міг відрубати голову вірянину прямо посеред площі. Тому всюди почалося сум'яття. Кожен віруючий, щоб залишитися живим, намагався втекти з міста. У цей момент Гордій повинен був вирішити, виконати наказ й підкоритися злому правителю, чи зібратися разом з усіма та піти в пустелю.

 

Значення образу Святого Гордія

Іменна ікона Гордій показує нам молоду людину, воїна, який в одній руці тримає спис (іноді, меч), ​​а в іншій, не менш сильну зброю – «Слово Боже». Сумні та добрі очі Святого показують нам, скільки всього він зміг на себе прийняти. Голова юнака не вкрита нічим. Одягнений він як воїн, у високі чоботи, щільну кольчугу та яскравий плащ. Величезна сила духу читається у його поставі, а віра його сильніша за камінь. Таким він був навіть перед лицем смерті. Бачачи поневіряння свого народу, він пішов із ними в непрохідну пустелю, де його переконання тільки зміцнилися. Йому явився Господь Ісус Христос і свята душа його стала сповнюватися благоговінням. Вирішивши відмовитися від земних бажань, він отримав знамення йти до міста та зупинити свято язичницького бога війни Марса. Гордий вийшов на середину цирку й звинуватив народ, що зібрався на дійство, в божевіллі. Спілкування закінчилося привселюдним катуванням чоловіка. Хворий та знесилений, мученик прийняв усі випробування. Йому відрубали голову, а Янгол Небесний підніс його до Бога на небо.

 

У чому допомогає молитва Святому Гордію

Ікона Гордія Каппадокійського зазвичай виготовляється іменною. Святий часто виступає, як символ істинної самопожертви та кристальної віри в Бога, але дарувати образ може не тільки тезці, а й людям, яким властиво сумніватися в собі, хто звик нарікати на життєві обставини, тим, хто боїться приймати будь-які рішення, схильний чекати обґрунтованих дій від інших. Гордій обов'язково допоможе, як добрий наставник, впоратися із невпевненістю в собі, оберігатиме від усіх життєвих негараздів. Якщо вас підбиває здоров'я, також звертайтеся до нього. Цей приємний молодий юнак, що дивиться на нас з іменної ікони, якому чужа земна слава – покровитель воїнів, безневинно засуджених та проповідників.

 

Как замовити ікону Святого Великомученика Гордія

Інтернет-магазин Icons-Shop реалізує ікони не лише зарубіжних виробників, а й образи, написані українськими майстрами. Виготовлення кожного екземпляру проходить під пильним контролем, тому ви можете бути повністю впевнені у справжності зображення та відповідності до його релігійних канонів нашої церкви. Ціна ікони при цьому абсолютно прийнятна, враховуючи якість кожного образу. Щоб оформити замовлення та купити потрібну вам ікону, додайте її в корзину. Доставка здійснюється зручним для вас способом за участю партнера-перевізника. Будь-яке питання, ви можете поставити нашим консультантам та отримати більш ніж вичерпну відповідь.

Загальні
Декор мальована
Для кого для чоловіків
Лік Гордій
Основа дерево

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використовуйте звичайний текст.