Фільтр товарів
Ціна  1092 - 12600 грн
Виробник
Лік
Декор
Тип
Основа
-15%
-10%
Показано з 1 по 10 із 10 (1 сторінок)

Вінчальні ікони - найсильніший оберіг для майбутньої пари

Вінчальні ікони або як їх в народі називають «вінчальна пара» - це два найсильніших релігійних образи, що об'єднуються, точнісінько так само, як й дві люблячі душі, щоб йти по життю далі разом, прославляючи Творця нашого. Тому, власне, не випадковим є й вибір, святих ліків. Це найчастіше Спас Вседержитель або Спаситель та Матір Заступниця Богородиця в образі Володимирської чи Казанської Божої Матері. За допомогою них та з Божою поміччю, молоду пару благословляють на гармонійний, щасливий, духовний союз. Два Святих образи, як два первинних начала чоловіче та жіноче - зливаються воєдино, для продовження роду людського та життя на землі. Ось чому, купити вінчальні ікони до цієї довгоочікуваної події - крок не менш важливий, ніж вся інша «земна» атрибутика щасливого сімейного життя. Наш інтернет-магазин Icons-Shop - це лідер ринку православних та католицьких ікон України. Більш того, ми є офіційними дистриб'юторами таких світових лідерів іконопису як Silver Axion (Греція), Prince Silvero (Греція) та Valenti (Італія). Також ми працюємо з нашими українськими виробниками, насичуючи свій асортимент тільки оригінальними роботами видатних майстрів своєї справи. Вам же залишається тільки зробити вибір на користь необхідних образів для вашого вінчання. Тому далі ми постараємося трохи відкрити завісу таємниці цього унікального обряду, до якого ви наразі готуєтеся.

Ікони для вінчання - історія виникнення обряду і не тільки

Коли і як виникла необхідність купити ікони для вінчання саме на весілля? Обряд сягає своїм корінням ще в дохристиянський час, оскільки, як не дивно, ще з того часу з'явилася традиція підносити молодятам найсильніші обереги подружнього життя. З зародженням православ'я, на їх місце прийшли святі образи. У літературі тієї епохи можна зустріти різні ліки, що дарувалися молодим, необов'язково святих з вінчальної пари. Майбутнє подружжя освячували свій шлюб тієї іконою, якої їх благословили батьки. Це могла бути й Свята Трійця, чи Святе Сімейство, наприклад. Але оскільки «благословителей» було завжди двоє: батьки нареченого й батьки нареченої, то прийшов той момент, коли дарувальники стали домовлятися між собою, хто який лік підносить. Природно, кожному хотілося, щоб в домашньому іконостасі майбутньої пари були саме найнеобхідніші їм в подальшому житті образи. Так, матерям дочок близька була «по духу» Мати Заступниця - Богородиця, а матерям синів, хотілося вберегти союз від негативного впливу ззовні, тому дарували найсильнішого захисника й Спасителя - Ісуса Христа. Свого роду «стандартизацією» вінчальної пари, як пари Святого й Святої, можна з упевненістю назвати 10 століття нашої ери. Проте в той момент дозволити собі саме рукописні ікони в багатому окладі могли лише небідні люди, а також державні діячі й керівні монархи. Тільки з кінця 17 століття образи стали «доступні» всім охочим благословити своїх дітей на щасливе сімейне життя. Приблизно в той самий час, пішла традиція дарувати молодим інші «сімейні» ікони, до яких відноситься та ж Трійця, Святе Сімейство, Янгол Охоронець, Іменні ікони та інші сильні обереги.

Які ікони «Вінчальна пара» заведено дарувати на весілля й чому?

За традицією, що склалася за багато років, купити ікони вінчальна пара й подарувати їх молодятам повинні саме батьки. Але життєві ситуації бувають різні, тому немає абсолютно нічого поганого, якщо майбутні чоловік та дружина самі зроблять вибір або візьмуть їх в дар від друзів чи близьких людей (не обов’язково родичів). Адже основне їхнє призначення - це нести в сім'ю духовне благословення, просвітлення, захист, заступництво та надію на щасливе, довге й праведне сімейне життя. Після обряду пара ікон, як і пара молодят, стають єдиним цілим. Такою ж неподільною парою, їх передають у спадок дітям, онукам та правнукам. Ось чому правильно обрати образи - це дуже важлива місія перед Творцем нашим та наступними поколіннями.

Вінчальні образи для молодого й молодої - це:

  • Спас Вседержитель або Спаситель Ісус Христос - головний лік в християнському світі і єдиний можливий чоловічий образ для нареченого. Це символ захисника дружини та дітей, адже турбота про них - тепер стає святим обов'язком чоловіка. У Святому Письмі сказано, що до дружини своєї слід ставитися, як до крихкої вази, яку слід оберігати, цінувати й любити. Дітей слід виховувати в суворості та із шанованим ставленням до батька й матері. Мудрість й правильне розставлення пріоритетів в родині, також лежить на чоловікові. Тому до даного образу вони часто будуть звертатися за порадою, шукаючи розуміння та благословення.
  • Богородиця Діва Марія Казанська - один з жіночих образів пари. Саме її найчастіше «використовують» майбутні дружини, оскільки її заступництво несе в сім'ю взаєморозуміння, терпіння, береже відносини та духовну близькість. Ікона допомагає боротися з недугами не тільки духовними, а й тілесними, направляє та виховує. Вважається, що пара, яка взяла собі в заступники саме цей образ Матері Богородиці, менш схильна до розлучень, конфліктів і впливу зовнішніх негативних факторів. Народні повір'я приписують іконі над можливості, наприклад, збереження жіночої молодості та привабливості, для істинної берегині домашнього вогнища.
  • Богородиця Діва Марія Володимирська - ще один «жіночий» образ для панянок. Вона захищає союз від печалей, негараздів, життєвих перипетій, зміцнюючи віру обох в Господа нашого. Їй моляться, коли хочуть зміцнити сім'ю, подолати внутрішні розбіжності й конфлікти між подружжям, зміцнитися у вірі своїй, та вберегтися від будь-якого негативу, спрямованого на чоловіка, дружину та дітей. Також вона додає жінці мудрості, а, як відомо, мудра дружина - бувши смиренною та праведною, здобуде «дорогоцінний» миро в будь-якій ситуації.

Сьогодні, дуже популярними, але «необов'язковими» образами для майбутніх молодят є ікони Святих Петра та Февронії. Ця сімейна пара відома своїми благими справами ще при житті тож вважається, в народі, «спрощеним» ліком щастя та добробуту. Адже в більшості своїй всі православні образи прославляються окремо один від одного та тільки ці Святі - шануються серед вірян, як неподільна пара. Оскільки вони ще за життя подолали багато бід й труднощів, але змогли пізнати благодать Божу, не впасти духом, зберегти вірність один одному до кінця своїх днів. Саме вони стали прообразом багатьох казок, оповідей та легенд, де «чоловік й дружина жили довго та щасливо, а померли в один день». Тепер ви точно знаєте, що це так і було.

Ікони на вінчання від Icons-Shop - це низька ціна й благословення на довгі роки

На Icons-Shop - ви можете купити ікони для вінчання, ціна, яких вас приємно здивує. Якщо в будь-яких інших каталогах нашого інтернет-магазину, вартість для кожної ікони визначена окремо, то в даному каталозі, вашій увазі представлена вартість відразу за пару образів. Комплекти зібрані відповідно до релігійних канонів «в рамках» одного виробника, але в різних розмірах. Наприклад, якщо вам сподобалася вінчальна пара італійського виробника Valenti, то ви можете замовити їх у маленькому, середньому та великому розмірах. При цьому виконання, кольорова палітра та всі основні характеристики ліків, залишаються незмінними. Якщо у вас залишилися ще які-небудь питання, щодо вінчальних ікон й не тільки, ми з радістю відповімо на них та запропонуємо найоптимальніший варіант для найголовнішого дня в житті вашої майбутньої щасливої родини.

Найпошириніші питання щодо вибору вінчальних пар ікон

Вінчальна пара ікон продається тільки разом з ціною за пару?

Вінчальна пара - неподільний образ. Ікони в цьому розділі продаються парно й ціна їх, як і знижка, визначається відразу за дві ікони. Компонування образів, як ви бачите, може бути різною, але виключно в рамках релігійних канонів. З чоловічих образів - це виключно Спаситель, з жіночих - можуть бути Богородиці в різних образах. Якщо ви хочете купити Спасителя або одну з Богородиць окремо, то для цього є інший каталог ікон. Там ці ж самі образи продаються окремо. Вінчальна пара - це «відправна точка» майбутньої щасливої родини, тому до їх придбання слід підходити усвідомлено та вдумливо.

У вінчальної парі обов'язково чоловічий образ - це Спаситель?

У вінчальної парі ікон, Спаситель - це не просто головний чоловічий образ, а й, можна сказати, єдиний. Якщо Богородицю можна вибрати, наприклад, з Казанської, Володимирській, Іверської або «Нев'янучий цвіт», то чоловічий образ - один. Саме, Спас Вседержитель настільки сильний та шанований в християнстві, що йому просто немає рівних. Він уособлює собою єдність духу, неподільність церкви й православних канонів, а також перемогу істинної віри, на попелищі мороку і хаосу. Тому саме з цим образом прийнято вступати в нову фазу життя. Бо чоловік в новоствореній парі - це сила, могутність та міцний захист молодої сім'ї перед роками випробувань й всіляких життєвих поневірянь. Він один здатний зберегти мир в сім'ї та принести здоров'я близьким.

Чи можна купувати вінчальну пару самим молодятам?

Вінчальна пара ікон Спасителя та Богородиці найчастіше дарується батьками майбутнім молодятам. Більш того, ці Святі образи передаються у спадок від щасливих у шлюбі батьків до дітей, від дітей - онукам. Мати й батько одного з молодят можуть благословити дітей ще на момент заручин цими іконами. Якщо такої пари немає або в сім'ї це не прийнято, ніхто не заважає молодятам купити вінчальну пару самим. Такі образи вже йдуть «підібраними» за всіма релігійними канонами, тому вам слід визначитися лише з образом Діви Марії, оскільки Спас Вседержитель - це єдиний чоловічий образ, присутній у всіх парах без винятку. Богородиці можуть бути в образі Казанської, Володимирської, Іверської чи «Нев'янучий цвіт».

Чи потрібно підбирати розмір ікон у «вінчальній парі»?

Оскільки «вінчальна пара» - це вже зібраний образ, то підбирати окремо нічого не потрібно. Ви просто робите замовлення на нашому сайті та обираєте відповідний розмір. Такі ікони продаються парно, тому й розмір обирається одразу на дві ікони. Купити вінчальну пару краще завчасно, щоб доставка прийшла не в останній момент. Якого б виробника, із запропонованих, ви не вибрали, якість та відповідність образів буде на 100% правильною. Зверніть увагу, що наші вінчальні пари, ви можете купити у двох виконаннях: арка або прямокутник. Розмір кожного образу, ви можете побачити в картці товару в розділі «доступні варіанти розміру ікон». Зверніть увагу, що дані вказані в міліметрах.