Фільтр товарів
Лік:
Ціна  175 - 455 грн
Виробник
Лік

Декор
Тип
Основа
-10%
-10%
Показано з 1 по 2 із 2 (1 сторінок)

Тлумачення образу Андрія Первозванного

Андрій Первозванний - найшанованіший Святий на всій території православної Русі. Особливо його виділяють християни через те, що завдяки йому віра в істинного Бога, власне, прийшла в наші краї. Звідси випливає ще одна особливість, яка робить його таким популярним серед вірян, він - покровитель мореплавців, мандрівників та дорожніх романтиків, чиї душі належать лише Господу та ніде територіально не закріплені. Як апостол пішов за Ісусом, довірившись йому повністю, так й сучасні моряки, рибалки, кореспонденти, паломники, проповідники та інші «легкі на підйом» люди, без страху ввіряють йому свої життя.

Є ще одна цікава деталь образу, найчастіше Апостола Андрія зображують із діагональним хрестом позаду. Більш того, цей символ використовується не тільки в рамках християнської релігії, а й у геральдиці та інших областях. Що це може означати? Хрест – це символ істинної віри. Прийнявши смерть на ньому, як це зробив Святий після розп'яття Ісуса Христа, він став мучеником, підносячись за свої страждання в ранг Першоверховних Апостолів. А, Первозванним він став, оскільки перший пішов за Спасителем та прийняв Його вчення. Далі, за Месією пішли його товариш Іоанн й брат Сімеон. До речі після хрещення він взяв собі ім'я Петро.

Де і як можна купити ікону Андрія Первозванного в Україні?

Icons-Shop – найбільший імпортер православних та католицьких святинь Україні. Завдяки нашій прямій співпраці з грецькими та італійськими виробниками, ви легко можете замовити релігійні образи найбільш шанованих у нас Святих та отримати їх, навіть не виходячи з дому. Ми реалізуємо тільки якісний, сертифікований товар, ціна якого доступна в нашій країні. Кожен духовний образ – це та іскра Божественної сутності, яку можна поставити в себе вдома, взяти із собою у подорож чи подарувати близькій людині. Ось чому, так важливо, щоб це була продукція перевірених брендів зі світовим ім'ям, що добре зарекомендували себе протягом багатьох років. Адже ікони - це завжди той оплот віри, в якому зоб всі не хочеться розчаровуватися. Зображення Святих, Великомучеників й Апостолів - наш промінь у непроглядній темряві брехні, беззаконня та непорозуміння, тому робіть свій вибір усвідомлено, не розмінюючись на непрофесіоналів.

Якщо вам складно визначитися серед багатої різноманітності нашої продукції, будь ласка, зверніться до наших консультантів. Вони з легкістю знайдуть відповіді на всі ваші запитання, щодо того:

  • який образ краще підійде під знакову подію чи конкретній людині;
  • що таке оклад та яким він буває;
  • як наноситься позолота та як потрібно доглядати за нею;
  • де найкраще розміщувати куплену ікону;
  • які габарити найбільш зручні для конкретного випадку, інше.

    Андрій Первозваний, що ще цікавого нам «розкаже» Святий образ

    Ікони Андрій Первозванний – значуща святиня у православ'ї. Бувши звичайною людиною, він вражав сучасників своєю простою, силою духу, характером та жертовністю. Шлях його був важким, сповненим поневірянь, негараздів, непорозуміння та, часом, розпачу, але він не звернув із нього, хоча знав, яким буде закінчення його земного служіння.

    Андрій ніс свій хрест у прямому й переносному значенні, гідно, хоч із деяким сумом. Не тому, що боявся смерті, а через те, що сильно переживав за людей, які за різних обставин не зможуть пізнати істинного Бога ще за життя. Це відбилося у всьому образі Святого. Часто його зображують знеможеним старцем, із трохи сутулими плечима, зі Святою Книгою в руках. У дуже простому одязі, але із такою світлою душею, що пам'ять про нього й досі хвилює наші серця.

    Простий рибалка з Генісаретського озера зміг пройти досить довгий шлях. Спочатку пізнавши себе й відкрившись істинній вірі. Ставши Апостолом, він продовжував самовдосконалюватися, щоб служити во славу нашого Спасителя. Він ішов за Ісусом й швидко навчався всьому, щоб далі піти вже своєю дорогою, адже треба мати велику силу духу, щоб нести промені освіти у язичницькі землі. До речі, на думку деяких істориків, він не просто дійшов до скіфських земель зі своїм Євангелієм та «Словом Божим», а й побував на території сучасного Києва, де пророкував заснування великого Граду, освяченого священною Благодаттю.

    Вже на початку 11 століття у княжій родині Мономахів шанували ім'я Андрія як Святого покровителя. Син Ярослава Мудрого Всеволод був названий ним при хрещенні, започаткувавши традицію використовувати грецькі імена при таїнстві. У 1086 році було засновано Андріївський монастир у Києві, а трьома роками пізніше - освячено кам'яний собор у місті Переславлі. Навіть у «Повісті временних літ» було закріплено прославлення Андрія Первозванного, як Святого, який поєднав православних заходу та сходу. Після смерті, його мощі та частини хреста кілька разів переносилися, щоб у дев'ятому столітті «осісти» у Патрах (Візантія). Саме звідти походять витоки хрещення Київської Русі. Мабуть, тому в нас спочиває така неприкрита любов до даного образу.

    У чому допомагає молитва Святому Андрію Первозванному?

    Ікона Андрій Первозванний вшановується 13 грудня. У цей день весь православний світ віддає дань пам'яті найзагадковішому та наймудрішому Апостолу, першій людині, яка пішла в учні до самого Ісуса Христа, разом із братом. Саме тому його часто просять про заступництво перед Господом нашим, ті грішники, що вже давно зневірилися отримати прощення Всевишнього.

    Крім цього, ікони Андрія Первозванного допомагають нам:

  • у лікуванні різних недуг, зокрема й хронічних захворювань, які вважаються невиліковними;
  • у зміцненні відносин між близькими людьми, родичами та друзями;
  • Святий є офіційним покровителем багатьох країн, тому йому моляться про заступництво за вітчизну та цілісність державних кордонів;
  • давно існує традиція замовляти молебень перед виходом кораблів у море, щоб захистив судно та його команду від природних катаклізмів. Молитва починається словами: "за тих, хто в морі ...";
  • молоді дівчата просять Святого про доброго та надійного судженого, а батьки дівчини, щоб заміжжя її було вдалим;
  • як Первозваний Апостол, Андрій вважається покровителем віри як такої, тому йому моляться за чистоту та святість православної церкви;
  • допомагає він не тільки морякам і мандрівникам, але й людям із супутніми професіями, яким часто доводиться бути далеко від дому: перекладачам, дипломатам, журналістам, історикам, геологам та іншим.

    Зерно Христової Віри, посаджене в наші серця першим апостолом Спасителя, глибоко проросло у свідомості та закріпилося в ньому, тому ікона Андрія Первозванного (купити яку ви можете просто зараз) – стане чудовим подарунком для дорогих й близьких вам людей. Замовляйте та будьте щасливі!