Фільтр товарів
Лік:
Ціна  252 - 1008 грн
Виробник
Лік

Для кого
Декор
Тип
Форма
Основа
-15%
( Арт. 192PAG/C )
821 грн 698 грн
( Арт. Pokrova_kv_imr )
529 грн
( Арт. Pokrova_kv-tr_imr )
567 грн
-15%
( Арт. 192PAG )
744 грн 632 грн
( Арт. Pokrova_RAS_80 )
-15%
( Арт. 192XAG )
Показано з 1 по 6 із 6 (1 сторінок)

Ікона Покрова Пресвятої Богородиці – оберігає від недругів і рятує душі

На іконі зображений світлий образ Пресвятої Богородиці, яка захищає нас від супротивників. Її "Покров" перш за все бере під свій захист не наші тіла, а наші душі. Пресвята Божа Матір тримає свій світлий омофор (частина шати для богослужіння, що носиться на плечах), охороняючи нас від бід і ворогів. Цей святий образ є символом заступництва Небесного Покровителя. Ікона покрову Пресвятої Богородиці, купити яку ви можете в магазині Icons-shop, представлена ​​в декількох варіантах:
  • на основі з пластику з позолотою;
  • на основі МДФ (дерево) з позолотою;
  • з кольоровою емаллю;
  • мальована на дереві;
  • мальована на дереві з патиною.
  • Незмінним на всіх образах залишається її покірне обличчя, усмішка, що злегка торкається губ і покривало, яким вона намагається укрити всіх вірян. Звернення до Богоматері дозволяє пережити всі негаразди, щоб уберегти свою душу. Але чим саме допомагає ікона Покрову Пресвятої Богородиці? Християни всіх конфесій просять Її про підтримку і заступництво. Могутність Діви Марії поширюється на всіх вірян, осяваючи їх світлом, чистотою, радістю і спокоєм.

    Ікона Покров Пресвятої Богородиці – легенди та перекази

    У більшості випадків, заступництво Божої Матері можна відчути внутрішньо, серцем, тому чудо відбувається незримо. Хоча історії відомі численні випадки, коли Богородиця була перед тими, хто відчайдушно просив про підтримку. Одним з найвідоміших таких епізодів було поява Богоматері у Влахернському соборі Константинополя.

    Згідно з легендою, князь Аскольд на чолі дружини давніх русів намагався захопити Константинополь. Візантійці почали відчайдушно просити Божу матір про порятунок. Кажуть, що Діва Марія з'явилася перед ними та вкрила їх своїм омофором. Так воїни перестали бачити людей, які перебували під покровом.

    У кількох джерелах говориться, що Аскольд і його військо були настільки вражені явленням Богоматері, що прийняли хрещення і стали християнами. Є й інша версія, в якій сказано, що в Андрія юродивого було бачення, коли війська агарян намагалися вторгнутися в столицю Візантії, Богородиця з'явилася перед жителями Константинополя в храмі та взяла їх під свій покров, захистивши від ворогів. Після цього агаряни відступили, залишивши місто і жителів в спокої.

    Тому вже багато років воїни перед битвою обов'язково молилися Божій Матері. З глибокою вірою в серці та Божою поміччю вони не один раз перемагали ворогів. Храм на честь Покрови Пресвятої Богородиці вважався головним в Запорізькій Січі і, дотепер, покровська церква обов'язково є в кожному містечку України. Купити ікону Покрова Пресвятої Богородиці для себе і як подарунок для близьких, можна в магазині Icons-shop. Вартість при цьому – досить доступна.

    Кому і в чому допомагає ікона Покрови Божої Матері

    Приходити з молитвою до Пресвятої Богородиці можна в різних випадках:
  • при зовнішній державній загрозі, коли на країну нападаю загарбники;
  • коли вас або ваших близьких непокоять проблеми зі здоров'ям;
  • коли ви потребуєте духовної підтримки при будь-якому починанні, включно з діловою сферою;
  • при матеріальних і житлових проблемах;
  • коли ваша сім'я потребує покровителя;
  • для здобуття супутника/супутниці життя;
  • коли ваша душа потребує порятунку.
  • Молоді дівчата звертаються саме до цього образу Богородиці в надії знайти свого судженого. Старовинна традиція полягає в тому, саме після свята Покрови (14 жовтня) починався сезон заручин та весіль. Існує повір'я, що якщо в цей день випадає сніг, то дівчина "на виданні", обов'язково вийде заміж. До ікони Діви Марії нерідко звертаються самотні або овдовілі люди, просячи про міцну сім'ю, щастя і благополучні відносин. Вона поєднує серця і дарує спокій тим, хто істинно вірує в її силу.

    Ікону Пресвятої Богородиці можна купити так само, щоб помолитися про успіх в новому починанні. Магазин Icons представляє вашій увазі різні образи ікони Божої Матері, щоб ви могли вибрати ту, що вам до душі. Адже, головне призначення ікони – сприяти зціленню душі вірян, вказати їм на вірний шлях, приховати від печалей, горя, спокус і бід.

    Ікона Божої Матері Покрови допомагає також виростити й зберегти багатий урожай, правда прибрати його і закрити в засіки, необхідно ще до свята. Не один раз молитви іконі Богородиці захищали урожай від поганих погодних умов, наприклад, занадто тривалих дощів або нещадної посухи.

    Як і інші схожі образи, ікона святої Божої Матері Покрови підтримує тих, хто звертається до неї з чистим серцем і щирою молитвою, що йде від душі, незалежно від того, чого просить людина.