Фільтр товарів
Лік:
Ціна  480 - 1080 грн
Виробник
Лік

Декор
Для кого
Основа
Форма
( Арт. Andriy )
1070 грн
-5%
( Арт. Andriy_a_imr )
600 грн 570 грн
-5%
( Арт. Andriy_kv_imr )
504 грн 479 грн
Показано з 1 по 3 із 3 (1 сторінок)

Тлумачення образу Святого Андрія

Первоверховний Апостол Андрій – постать дуже значна у православному світі. Простий рибалка з далеких земель пройшов довгий земний шлях, ставши першим учнем Ісуса Христа, прийняв хрещення у святому Йордані, пішов за Спасителем, став автором власного Євангелія та дійшов зі своїми проповідями аж до сучасного Кавказу. Цю людину, по праву, можна вважати неординарною, а пам'ять про неї - величною. Часто його називають Первозванним, оскільки він був першим, кого Ісус покликав до себе й він пішов за Месією, взявши з собою брата та друга Іоана.

Коли на учнів зійшов Святий Дух через 50 днів після Воскресіння, вони кинули жереб, кому й куди випаде нести слово Боже. Андрію дісталися східні землі: Мала Азія та Крим. Розташовані вздовж моря, тоді вони належали племенам скіфів та язичникам. За однією з легенд Апостол дійшов до території київської області (Україна). Він поставив хрест на камені на одній із круч у руслі Дніпра, де через кілька століть буде засновано славетний Київ Град. Саме він передрік його заснування, а також те, що місто буде православним, ставши родоначальником не тільки цілої культури, а й оплотом істинної віри. До наших днів збереглися лише слова його проповіді, де Апостол Андрій каже, що на цих горах засяє Божа Благодать й всюди будуть чутні церковні дзвони. Так, власне й сталося.

Ікона Святого Андрія: винекнення та шанування

Перша ікона Святого Андрія датується ще 4-м століттям нашої ери. Його часто зображують поважним старцем у простому одязі, з розпатланим сивим волоссям, але енергійним поглядом. В одній руці незмінне «Святе Писання», друга рука – застигла у жесті, що благословляє вірян. Вся поза його говорить про смиренність, але він мав стійкий характер. Знаючи про його нелегке земне життя, навіть не віритися, що в цій людині всередині прихована така духовна міць. Люди шанують його не лише за святість образу, а й славлять його поважні людські якості. Часто звертаються до нього по допомогу, бо вірять, що тільки він зможе виправити ситуацію там, де інші безсилі.

Прийнявши на себе хрест апостольського служіння, Андрій відкрив звістку про Бога всім, хто був готовий його почути. Очевидці стверджували, що говорив він із натхненням та вважався справжнім проповідником. Сприймали його з натхненням та казали, що слова його досягали найпотаємніших куточків душі. Святий мав істинний дар переконання, тому сьогодні молитва йому допомагає невпевненим у собі ораторам набути спокою та сміливості виступити перед великою аудиторією. Можна сказати, що в цьому учень перевершив свого великого вчителя.

Смерть наздогнала Апостола також на хресті. До розп'яття він ревно молився, щоб Бог пробачив гріхи його кривдникам, а йому дарував Свою милість пройти із гідністю власний життєвий шлях до кінця. В результаті смерть його була довгою та болісною. Й піднісся він на небеса за своїм учителем Ісусом Христом. За таке життя і смерть дарував Господь можливість зцілювати людей, тому образ його й донині вважається чудотворним.

Про що просять Святого Андрія

Іменна ікона Андрій у зверненях вірян найчастіше чує:
  • про чистоту та святість християнської віри, приходячи до храму Божого;
  • про єднання народу під оплотом істинної віри;
  • про свою батьківщину у важкі для держави часи, про цілісність кордонів та ненапад ззовні;
  • жінки просять Святого про своїх чоловіків, синів, братів, батьків, які пішли в море. Образ допомагає морякам вдало здійснювати походи та повернутися додому неушкодженими;
  • молоді дівчата моляться про вдале заміжжя, щоб послав він їм гарного чоловіка, рідну душу на подальше спільне життя;
  • про зміцнення відносин між родичами та близькими, особливо при чварах та сімейних конфліктах;
  • про зцілення від тяжких хронічних захворювань, які лікарі вважають невиліковними.

    Де і як можна купити в дім іменну ікону Святого Андрія?

    Icons-Shop – найбільший магазин ікон. Серед нашого асортименту є не лише світові бренди, а й кілька цікавих вітчизняних іконописних майстерень. Іменні зображення виготовляються на дереві в рукописній техніці з певним поєднанням кольорів. Зверху образи покриваються спеціальною рідиною, що перешкоджає попаданню вологи, пилу та вигорянню зображення. Кожна святиня поставляється в еко-пакуванні, тому вам не потрібно вигадувати упаковку, якщо вирішите зробити подарунок близькій людині. Ціна кожного екземпляра при цьому досить доступна.

    Зробити замовлення на сайті дуже просто, достатньо скористатися формою та вибрати спосіб оплати й доставки. Якщо у вас є питання щодо ікон, ви можете поставити їх нашим професійним консультантам. Підберемо вам потрібний образ, розмір зображення, техніку виконання, а також доставимо в кращому вигляді, швидко та безпечно.